Om mig

Jag heter Jonas. Jag är 36 år gammal och bor med fru och söner i Stockholm. På denna blogg skriver jag om ämnen som intresserar mig, främst konsumtion, energi och miljö. Som en röd tråd genom allt jag skriver går mitt intresse för frivillig enkelhet.

Mitt intresse för frivillig enkelhet startade 2007 och utmynnade i att jag under 2008 hade ett årslångt köpstopp.  Efter köpstoppet har jag för evigt (tror jag) förändrat min syn på hur och vad jag konsumerar, vad jag behöver för att må bra och vilka saker jag ska fokusera på i mitt liv.

På skalan mellan domedagsprofeter och teknoutopister ligger jag enligt min egen mening någonstans på mitten. Jag menar att mänskligheten står inför stora utmaningar under detta århundrade, men jag tror också att vi har förmågan att acceptera stora förändringar och göra väldiga uppoffringar om nöden kräver det.

One Comment to “Om mig”

  1. Hej Jonas! Jag hittade till din blogg genom att googla på frivillig enkelhet.
    Jag heter Karin och ska vara deltagare och ledare i en ”ekogrupp” i Katarina församling på södermalm i vår. Vi söker efter föreläsare inom miljöområdet som kan insprirera oss till att jobba med att förändra vår egen miljöpåverkan, så jag undrar om du skulle vara intresserad av att berätta/dela för oss om frivillig enkelhet och ditt köpstopp? Det handlar om ca 30 min och får gärna vara personligt. Om du är intresserad så maila mig så kan jag berätta mer. Hoppas vi hörs 🙂

    Vänligen Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: