Vetenskapens värld om oljetoppen

av jstenling

Den femtonde november sände Vetenskapens värld ett program om resurstillgångar där bland annat oljetoppen avhandlades. I programmet intervjuas bland annat IEAs Fatih Birol som historiskt haft en väldigt optimistisk syn på hur oljekonsumtionen ska utvecklas framöver. Som jag skrivit om har IEA för varje år sänkt sin prognos och i programmet spår Fatih Birol en produktion de kommande decennierna “kring 95-96 miljoner fat per dag”.  Det är en ökning med ungefär tio procent jämfört med vad vi ligger på idag men en radikal omsvängning från de 125 miljoner fat per dag som IEA prognosticerade för bara några år sedan.

Programmet finns tillgängligt för visning på SVT Play till och med den femtonde december.

Naturens resurser sinar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: