Digital sabbat – fjärde veckan

av jstenling

Jag bryter sabbaten för att avlägga rapport över fjärde veckan utan Internet. På tisdag är sabbaten över, då kommer en slutrapport.

Sammanfattning av veckan

Även detta har varit en vanlig vardagsvecka med jobb, träning och umgänge. Det som varit verkligt tydligt den här veckan är att min sömn förändrats. Jag har gått och lagt mig tidigare, somnat snabbare och sovit betydligt bättre än vad jag är van. Jag har även känt mig piggare på dagarna som en följd av detta. Jag har somnat vid 22.30 flera kvällar och vaknat före väckarklockan vid 06.00 och känt mig utvilad. Kanske är det startskottet för att lägga om sömnen och bli en verklig morgonmänniska som stiger upp mellan fem och sex? Även denna vecka tog jag mig tid att ringa och prata med vänner runt om i landet, vilket var jätteskoj!

Undantag

Inget undantag, dock skrev jag en blogg på tisdag.

Reflektioner

Efter ytterligare en vecka har jag följande reflektioner:

  • Har inte saknat FB alls.
  • Känner längtan efter att kolla nyhetsajter och bloggar på tisdag!
  • Det är verkligen lite tid i vardagen för att göra saker när man har småbarn. Man hinner med att göra en sak per kväll om man vill hålla på med det mer än fem minuter. Barnen somnar som regel mellan 19.45 – 20.00. Att exempelvis prata i telefon gör man utan problem i en timma, sen vill man hinna med att fika lite och prata med frun. Efter det är det dags att sova igen…
Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: