Digital sabbat – sammanfattningen

av jstenling

I tisdags var min månadslånga digitala sabbat slut. Att inte använda Internet under en månad kändes betydligt värre än att köpstoppa en månad. Det är tydligt att mina levnadsvanor är mer beroende av nätet än att gå i butiker. Det som hände direkt i tisdags var att jag skulle ladda hem några podcasts för att ha när jag tränade. Istället för att göra det och återgå till att pyssla med sonen fastnade jag och surfade runt. Sonen blev frustrerad och frun undrade vad jag höll på med. Det är så lätt att fastna och det är precis det beteendet jag vill bli av med. När jag frågade frun om hon upplevt någon skillnad under sabbaten sa hon att hon tycker att jag varit mer tillgänglig. Det faktum att det inte funnits en skärm som kräver uppmärksamhet har gjort att jag upplevts som mer närvarande. Självfallet vill jag vara närvarande för min fru och mina barn!

För att nu en gång för alla komma tillrätta med detta har jag beslutat mig för följande Internetregler framöver:

  1. Inget Internet innan barnen har somnat.
  2. Inget Internet efter klockan 21.00 på vardagar.
  3. Bloggar och andra sajter av intresse två gånger i veckan.
  4. Sociala medier – nej tack! Vara social på andra sätt – ja tack!
  5. Inget Internet på helgerna, om jag inte är ensam hemma.

Vi provar så en månad.

Etiketter:

One Trackback to “Digital sabbat – sammanfattningen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: