Växla ner!

av jstenling

Den tredje boken på semestern blev Växla ner! – 77 sätt att leva bättre på mindre av Karin Lilja. I boken berättar Karin på ett personligt sätt och med exempel ur sitt eget liv hur man kan växla ner inom olika områden som boende, mat, nöjen och motion. Det är mer en reflektions- och tankebok snarare än en gör-så-här bok, även om det finns en mängd konkreta tips om hur du kan växla ner ditt liv.

Av någon anledning blev jag inte jätteengagerad av boken. Jag har läst ganska många böcker på samma tema och tyckte inte att den här tillförde något direkt nytt. Det tematiska upplägget funkar bra, men tipsen känns mest som sådant jag läst förut. Till stor del tror jag det beror på att de flesta som växlar ner sina liv gör liknande resor och kommer fram till ungefär samma saker. Om jag läst den här boken som en av mina första böcker om nedväxling hade jag förmodligen haft ett annat omdöme.

Det är en ganska tunn bok som går snabbt att läsa och den lämpar sig bra för blädderläsning eller läsa ett kapitel i taget. Om du inte har läst några böcker om nedväxling tidigare kan du säkert få bra inspiration från den. Min fru var mer positiv i sitt omdöme och tyckte boken var bra.

Personligen rekommenderar jag Rik på riktigt och Lev enklare som första böcker att läsa om du är intresserad av nedväxling och vill läsa på svenska.

Anki har tidigare recenserat boken och hon var mer positiv i sitt omdöme.

2 kommentarer to “Växla ner!”

  1. Hej,

    jag har också läst den men jag tyckte den var matnyttig på nåt vis..det var dock den första boken jag läste i den genren. Så jag tackar för de andra tipsen! Allt gott

  2. Har läst både ”Rik på riktigt” och ”Lev enklare” och båda är ju väldigt bra på lite olika sätt. Skall spana in den du skriver om här så småningom. Men det är som du skriver, man känner igen sig till slut och många saker kan kännas självklara och då blir det trist, vilket, som du ju också skriver, snarare beror på mängden böcker man läst än själva bokens kvalite´. Till slut står ju inte aha-upplevelserna som spön i backen om man säger så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: