Digital sabbat – andra veckan

av jstenling

Jag bryter sabbaten för att avlägga rapport över andra veckan utan Internet.

Sammanfattning av veckan

Första veckan tillbaka i vardagen. Med arbete på dagarna och full fart på barnen fram till åtta på kvällen känns det inte lika udda utan Internet. Den stora skillnaden på kvällarna är att jag inte kollar FB, epost och mina vanliga sajter. Har ägnat den frigjorda tiden till att läsa och har under veckan kommit en bra bit både i Underbara dagar framför oss och Shantaram. Den senare påbörjade jag i december och har plockat upp igen. Det har inte blivit någon annan ny aktivitet förutom läsning den här veckan. Vi har också haft middagsbesök tre kvällar under veckan.

Undantag

På måndag surfade jag rätt på ett program för att ta tillbaka bilder från ett minneskort som en kollega till mig raderat av misstag. Ägnade ungefär en timma åt detta men surfade inte något som inte hade med uppdraget att göra. På tisdag bokade jag frakt och kommunicerade med en köpare på Tradera som inte fått varorna han vann i en auktion innan jul. Surfade inte heller då något som inte hade med detta att göra.

Reflektioner

Efter ytterligare en vecka har jag följande reflektioner:

  • Jag börjar känna att jag inte har koll på vad som händer i mina vänners liv. Det är tydligt att FB fyller en funktion här för att man ska känna sig uppdaterad. Av en händelse skrev Benke en krönika i fredagens På Stan som är lite i linje med hur jag tänker. (Frun kommenterade att den inte kändes så fräsch vilket jag kan hålla med om, men det sammanfattar ganska bra hur jag tycker man kan se på FB.)
  • Det känns fortfarande konstigt att inte ha koll på mina vanliga sajter, men inget som besvärar allt för mycket. Jag har också läst papperstidningen noggrannare än vad jag gör normalt.
  • I vardagen blir det tydligt att jag brukar göra merparten av mitt surfande sent på kvällen. Jag har också en tendens att inte sitta uppe för sent. Genom att jag inte gör det nu har jag gått och lagt mig tidigare. Lite mer sömn än vanligt har gjort att jag känt mig piggare än vanligt på jobbet och på kvällen.

Nästa vecka ska jag försöka att inte behöva göra lika många undantag.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: