Rensande som en del av ett medvetet liv

av jstenling

Gå in i ett rum, välj ut ett ting och fråga dig själv:

Varför är detta ting här? Vilken nytta har jag av det? Vilken glädje skänker det mig? Vad skulle hända om det inte längre var här?

När du går in i ett rum och svarar på dessa frågor, då har du börjat resan mot en medveten inställning till det materiella i livet. Ett liv där du tänkt igenom och gjort val kring vilka saker du omger dig med. Ett liv där allt har sin plats och mening.

I takt med att du rensar ut det överflödiga kommer du att märka att det blir lite lättare att andas, lite lättare att motstå impulsen att ackumulera nytt. När du står i affären kommer du att börja fråga dig själv:

Varför ska jag köpa detta ting? Vilken nytta kommer jag att ha av det? Vilken långsiktig glädje kommer det att skänka mig? Vad skulle hända om jag lät bli att köpa det?

Sakta men säkert kommer flödet av saker genom ditt liv att minska. En dag kommer du att märka att du är nöjd med allt precis som det är. Du har det du behöver och kan fokusera på annat än att rensa och köpa nytt i en evig rundgång.

One Comment to “Rensande som en del av ett medvetet liv”

  1. Exakt den där processen går jag igenom nu. Försöker röja nere i källaren, finns så mycket saker där som väcker minnen till liv.. inte alltid positiva minnen, men ack så många fantastiska också.. små bebiskläder (som ingen kunnat ha på fyra år), små pussel osv… Har börjat ta tag i allt ordentligt för att frigöra yta, få mer space och i förlängningen få mer kvalitet i boendet och i livet. Börjat tjäna pengar på att sälja begagnade saker och det ger en enorm tillfredsställelse och vi har bestämt att spara pengarna till en upplevelse av något slag… eller en liten kattunge (rasvariant som kostar 7500kr)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: