Köpstoppsrapport – oktober

av jstenling

Månaderna flyger fram. Nu återstår inte ens två månader av mitt köpstopp och jag måste faktiskt säga att det känns ganska skönt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag känner mig less på köpstoppet just nu, men det gör jag i alla fall. Jag tror det kan vara så enkelt att jag i höstens regn, rusk och mörker skulle vilja köpa något för att pigga upp mig själv lite. Om det är någon gång jag brukar ägna mig åt tröstshopping torde det vara i oktober och november.

Oktober har inte inneburit några större frestelser. Familjen har varit sjuk i varierande grad hela månaden vilket gjort att vi mest varit hemma och kurerat oss. I vardagen är det inte jättesvårt att köpstoppa, all tid går ändå åt till att äta, sova, jobba och kanske en stunds avkoppling där någonstans emellan.

Jag var på gång ett tag att köpa en höstjacka, men min kära fru peppade mig till att fortsätta med de kläder jag redan har. Helt klart är det kläder som blir mest lidande av ett köpstopp. Efter ett tag blir det faktiskt uppenbart att kläder är förbrukningsvaror. Bland annat gick ett par av mina jeans sönder ordentligt mitt i månaden. Fram med symaskinen och laga…

Som vanligt är största mängden noteringar i min kassabok utemat av olika slag. Om jag tar bort utematen för oktober månad har jag bara köpt saker vid sex tillfällen varav fem var matinköp. Jag ligger konstant på mellan 1500-2000 kr i utemat per månad fördelat på middagar, luncher och fika. Här finns det stora pengar att spara om man vill. Jag har faktiskt ändrat beteende en del och äter exempelvis oftare mat hemma hos kompisar istället för att gå ut och äta, särskilt på vardagar.

Undantag för mig under den tionde månaden

Jag har inte gjort något undantag för mig under månaden. Dock har jag valt att köpa lös min hempc efter tre år, jag har inte betalat för den ännu så tekniskt har jag inte brutit mot köpstoppet. Vi får se när fakturan kommer…

Undantag för familjen under den tionde månaden

Inget undantag.

Prylbehov just nu

Jag behöver köpa en framlampa till min cykel, det får sortera in under nödvändigt på grund av säkerhetsskäl. Det är mörkt ute nu på morgonen. Kläderna fortsätter att förfalla, men det ska inte vara något problem att klara sig till mellandagsrean. Jag skulle verkligen vilja ha ett större minneskort till min mobiltelefon, men även det kan vänta. Kanske julklapp?

2 kommentarer to “Köpstoppsrapport – oktober”

  1. Är imponerad och inspirerad av hur du och andra som infört köpstopp håller ut. Jag har själv precis startat en ”testperiod” och har hjälp av alla bloggar jag läser. Har länkat hit från min sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: