Cykelkärra regerar

av jstenling

Som billös är det ganska ofta man behöver frakta något som är lite för stort för att bära själv, men inte tillräckligt stort för att egentligen kräva en bil. Typexempel för mig är att lämna saker till Stadsmissionen, åka på utflykt och storhandla mat. Tidigare har jag löst problemet antingen genom att låna bil, åka taxi eller packa mindre. Trogna läsare kanske kommer ihåg mina turer till stormarknaden med ryggsäck. Jag har länge suktat efter en kärra att sätta bakom cykeln för att klara av dessa saker på ett bättre sätt. Efter att ha hållit utkik på blocket ett tag och inte hittat något valde jag att köpa en ny kärra. Den enda jag hittade var en på Biltema för 899 kr.

DSC00825

Cykelkärran efter en tur till stormarknaden.

DSC00824

En handling i klassen 1000 kr ryms utan problem.

Jag kan lova att man får många blickar när man parkerar en cykel med kärra på den gigantiska parkeringen utan för Coop Forum. Ännu fler får man när man står och lastar på efter att ha handlat färdigt.

Olastad har jag lyckats snurra runt kärran några gånger när jag tagit svängar oförsiktigt. Med full last (och son på pakethållaren) går det rejält tungt i uppförsbackarna. Men det är bara att se det som ett träningspass!

Ett miljövänligare sätt att handla är nog svårt att hitta, om man bortser från att inte handla alls…

Bonuslänk till familjen som försökte leva i radhusområde utan bil.

4 kommentarer to “Cykelkärra regerar”

  1. Vad kul! Har kollat lite på den också. Just nu väljer vi mellan en cykelkärra med plats för ett barn och en sk ”tandemtrialer” – påhängscykel.

  2. Jag kör med en kärra från Merida där det följer med ett kapell som skyddar mot regn. Får med lätthet plats med en kylväska för mjölken och två stora kassar under kapellet.

  3. Hej! Jag är på jakt efter en bra cykelkärra och undrar om kvalitén är bra på kärran du har köpt på Biltema?

    • Jag tycker att den har fungerat bra. Själva lacken är inte jättetjock och där den tagit skada har det blivit en del ytrost. Även fästet som monteras på cykeln har blivit lite rostigt. Så länge man håller efter detta borde det inte vara något problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: