Vad våra saker säger om oss

av jstenling

Att våra ägodelar säger mycket om vilka vi är känns självklart. Jag tror också att många av våra saker säger mycket om vilka vi skulle vilja vara. Om du rannsakar dig själv kan du säkert räkna upp massor av saker som du just nu, eller vid något tillfälle ägt. Saker som förblivit oanvända av den enkla anledningen att de är införskaffade med tanke på vem du skulle vilja vara och inte vem du faktiskt är. För mig handlar det bland annat om:

  • Skjortor – Jag tycker det är jättesnyggt med skjortor, men det går inte att jämföra med trikåtröjor i bekvämlighet och kräver massor med tid i form av klädvård.
  • Finbyxor – Jag är en utpräglad jeansmänniska.
  • Fin vinterrock – Alldeles för kall och passar inte alls för hur jag rör mig utomhus i vardagen.
  • Skinnhandskar – Inte tillräckligt varma.
  • En gitarr – Jag ser mig själv sittande med gitarren på kvällarna, det har aldrig hänt.

En stor del av mitt utrensningsprojekt är att samordna så att det jag äger faktiskt stämmer överens med vem jag är. Det betyder inte att jag ska göra mig av med alla mina skjortor eller finbyxor, däremot att jag kan göra mig av med dem som jag aldrig använder.

Målet är att jag till sist bara ska äga saker som jag använder med någon slags kontinuitet. Vissa saker kanske några gånger per år, det mesta mer eller mindre dagligen. För mig betyder det sannolikt tre skjortor istället för tio och två par finbyxor och inte fem.

2 kommentarer to “Vad våra saker säger om oss”

  1. Klockrent! Det svåra är att inse att man aldrig kommer att bli den där man vill bli och alltså aldrig kommer att få användning för av olika anledningar, men gärna vill tro och hoppas få användning för.. ”The heart has reasons the mind never will understand”

  2. Det här är verkligen sant! Jag rensade min garderob i början på hösten och valde att enbart behålla de kläder som ”kändes som jag” dvs mitt riktiga jag och inte det ”jag” som jag kanske skulle vilja vara.
    Resultatet blev att jag numera alltid har något att ta på mig på morgonen som känns bra, då jag fick bort allt som faktiskt bara var ivägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: