Shopping som livsstil

av jstenling

SvD har just nu en artikelserie om konsumtion och shopping som är väl värd att läsa.
Jakt efter livet med guldkant
Avund föder köphunger
Hemmabio på 37 kvadrat
”Det som var dyrt ville jag ha”
”Jag älskar att shoppa”
Knep kniper kund

Hur hamnade vi här? Hur kommer det sig att vi shoppar så mycket när det bevisligen inte gör oss lyckligare? Vad är det som driver oss till galleriorna? Vad är målet? Vad är nästa steg? Är det att fördubbla konsumtionen igen?

Jag är övertygad om att vägen till lycka är att nöja sig med mindre. Att säga: Jag är nöjd med det jag har. Finna glädje i vardagens aktiviteter. Vara med familj och vänner. Laga mat, äta, läsa, hålla kroppen i trim. Glädjen finns inte i ytterligare ett märkesplagg. Frivillig enkelhet, helt enkelt.

Jag har under året följt Anki i Göteborg som haft köpstopp. Inspirerad av henne så har jag efter moget övervägande bestämt mig för att det blir ett köpstopp nästa år. Här är mitt köpstoppsmanifest

One Comment to “Shopping som livsstil”

  1. Mycket intressant manifest. Det ska bli spännande att följa dina rapporter om detta, och om jag givetvis tror att det kommer att gå bra för dig eftersom du är så diciplinerad när du väl bestämt dig för något. Jag har intagit en liknande inställning, dock inte lika skarp som dig, men iaf att jag inte köper saker jag inte behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: