Vuxna lekar

av jstenling

En sak jag funderat på är hur gemensamma aktiviteter skiljer sig mellan vuxna och barn. När jag var liten så kretsade det mesta kring olika lekar som i sig inte involverade något annat än att vara tillsammans och göra olika saker. Spela fotboll, cykla BMX, bygga trädkojor, spela datorspel, åka skateboard osv. De flesta känner säkert igen sig i detta. Av någon anledning så förflyttas fokus när man växer upp till konsumtionsinriktade aktiviteter. Idag tycker jag att i princip alla saker som jag gör tillsammans med andra på något sätt innefattar konsumtion av något. Att gå och fika, ta en öl, äta ute på restaurang, se på film, gå på bio, spela bowling, för att nämna några. Jag vet inte varför det är på det viset, men jag tänker under 2008 försöka initiera lite mer lekaktiga aktiviteter som inte innefattar konsumtion av något. Det blir intressant att se hur det tas emot av vänner och bekanta.

One Comment to “Vuxna lekar”

  1. Lekar är bra, det kommer mottas positivt av mig. 🙂

    Men jag tycker nog se film och spela bowling är snarare lekdrivet än konsumtionsdrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: