Butiksrecension: Ekovaruhuset, Österlånggatan

av jstenling

Veckans ekorekobutik under luppen är butiken Ekovaruhuset på Österlånggatan i Stockholm. Ekovaruhuset är primärt en klädbutik men de har även ett mindre utbud av skönhetsprodukter och hemrengöringskemikalier (Ecover). Butiken är läcker och består av olika rum med valvgångar mellan. Den är ljust upplyst och allt ligger snyggt och prydligt upplagt. Jag upplevde det som att det mest fanns damkläder i butiken.

Klicka på bilderna för en större version.

DSC00413
Österlånggatan, Gamla stan

DSC00414
Första rummet mot gatan med damkläder.

DSC00416
Inre rum med mer streebetonade kläder. T-shirts, jeans och så vidare.

DSC00418
Skoutbudet, Brasilianska sneakers.

DSC00419
I det sista rummet finns barnkläder.

Jag tittade lite på priserna på kläderna och de låg helt klart i det högre prisspannet. Jeansen kostade exempelvis 1200 kr och t-shirtsen låg på 2xx kr om jag minns rätt. Barnkläderna kändes väldigt dyra jämfört med Lindex eller H&M, 300 kr för en body är i saftigaste laget – ekobomull eller inte…

Om man bortser från priserna tycker jag att mycket av kläderna var väldigt snygga. På butikens hemsida finns det bilder och en presentation av de designers som är representerade.

Om du är ute efter ekorekokläder tycker jag definitivt att du ska ge Ekovaruhuset en chans, men var beredd på prisnivån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: