Månadstabellen avslöjar: Äta ute – ett dyrt sätt att umgås

av jstenling

Jag har nu fört detaljerad kassabok i nästan tre månader och också utvärderat mina utgifter i en månadstabell för april och maj. Jag är förvånad över hur lätt utgifterna för utemat drar iväg. Fika, lunch och middag. Många gånger konstaterar jag i efterhand att jag inte ens var speciellt sugen på något. Men om man går till ett kafé är det lite svårt att låta bli att köpa. Samma gäller för lunch och middag. Kanske så mycket som hälften känns inte värt pengarna i efterhand. Även när jag varit själv har det hänt att jag tvingats kasta i mig någon skräpmat på grund av att jag planerat dagen dåligt.

Här gäller det att jobba proaktivt och föreslå alternativa sätt att umgås samt tänka igenom dagen på morgonen innan man går ut. Mitt mål är att de gånger jag går ut och äter ska jag efteråt känna att det verkligen var värt pengarna. Jag ska aldrig behöva köpa mat på grund av dålig planering, bara för att magen skriker.

Jag rekommenderar verkligen alla att prova på att göra steg tre och fyra i programmet. Ni kommer att få insyn i hur ni spenderar era pengar på ett sätt som i alla fall jag aldrig haft.

One Comment to “Månadstabellen avslöjar: Äta ute – ett dyrt sätt att umgås”

  1. Ett kanonsmidigt sätt att föra kassabok är på denna sida: En gratis och enkel kassabok online.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: