Upp till bevis för Saudierna

av jstenling

oildrop Efter söndagens oljetoppmöte i Jeddah har Saudierna lovat att öka sin produktion av råolja till 9,7 miljoner fat per dag i juli och säger sig vara beredda att gå högre än så för att dämpa prisuppgången. Det är nu lite sanningen minut för Saudierna. De som ifrågasätter om de har någon reservkapacitet kommer att få en klarare bild av detta under sommaren och hösten. Även om Saudierna kan öka produtionen till en ny toppnivå är frågan om det räcker för att trycka den totala produktionen över den platå som den har befunnit sig på de senaste tre åren. Produktionsminskningen i många andra stora producentländer fortsätter obevekligt…

I Sverige kostar en liter 95-oktanig bensin nu över 14 kr.

Läs mer:

Preems vd spår fortsatt högt oljepris

Saudierna lovar att öka oljeproduktionen

Artikel på The Oil Drum med bra videoklipp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: