Apropå det här med teknisk livslängd

av jstenling

DSC00879

Jag har tidigare skrivit om att det ofta inte är våra prylars tekniska livslängd som bestämmer hur länge vi har kvar dem. Ofta handlar det om att något nytt och hett kommit som vi känner att vi måste ha istället. Om något går sönder reparerar vi det sällan utan köper nytt istället.

För två veckor sedan råkade min kära son tippa min bärbara dator i golvet med följden att raderatangenten gick sönder. Datorn fyller fyra år i dagarna och har tjänat mig väl. Den är fortfarande tillräckligt snabb för de saker jag använder den till och det kändes surt att behöva köpa en ny bara för en trasig tangent. Till min glädje visade det sig efter lite sökande på nätet att det inte var något problem att få tag på ett nytt tangentbord. Via HPs hemsida hittade jag servicemanualen som beskriver hur man monterar tangentbordet samt vilket reservdelsnummer det har. Via Europartsnordic beställde jag ett nytt för 262,48 kr + moms, som hittat. Nu väntar jag med spänning på att tangentbordet ska levereras så att jag kan montera det.

Med lite händighet och tillgång till Internet verkar det inte vara något problem att hålla liv i sina gamla prylar!

2 kommentarer to “Apropå det här med teknisk livslängd”

  1. Kul. Har haft precis samma problem och det är otroligt frustruerande. Det värsta jag varit med om är att få slänga en jättefin sovpåse för att det inte fanns tillräckligt långa dragkedjor att ersätta den gamla med. Sjukt.

  2. Kanon!
    Den allmäna uppfattningen tycks vara att laptops ”inte går” att fixa och framför allt att det är ”omöjligt” att mickla med dem själv.

    (”Öppnar man den är det kört…förstörd…ingen garanti…etc”)

    Jag var tvunget att köpa en ny stationär dator för tre år sedan då min gamla hade kraschat tre hårddiskar och tappat bort, ja, faktiskt tappat bort en fjärde – och då köpte jag datorn ”i byggsats” och monterade själv just för att kunna öppna och fixa om det behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: