Det är prylarna som skapar hemmet?

av jstenling

Johan Hakelius skrev i sin krönika i Aftonbladet den 27 december om prylarna. Det är ju ett tacksamt ämne i juletider då konsumtionshetsen når någon slags topp. Krönikan i sig kan väl knappast sägas bidra till några speciellt djupa insikter:

När grannarna en dag klagar på lukten och de bryter sig in i min lägenhet, hoppas jag att de hittar mig under högar av böcker, dvd-fodral och papperstidningar. Inget vore sorgligare än att de hittar mig sittande i ett intet, med en streamande dator i knät.

Eh? Nåväl, smaken är som bekant delad. Ett minimalistiskt hem betyder inte betyda ett opersonligt hem. Det som jag tycker är intressant är att konsumtionsdebatten i allra högsta grad känns vid liv och jag tror att den kommer att frodas även under 2010. Självklart kommer det en backlash någon gång, men jag tror inte vi är där ännu.

One Comment to “Det är prylarna som skapar hemmet?”

  1. Det där lilla utdraget var bland det dummaste jag har läst.
    Jag ids inte gå till krönikan och läsa hela, jag skulle bara bli arg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: