Därför ska du sluta titta på teve

av jstenling

Under en genomsnittlig dag 2010 tittade den svenska TV-befolkningen 166 minuter, det vill säga två timmar och 45 minuter, på TV vilket är lika länge som förra året. Under vardagar (mån-tor) är den genomsnittliga tittartiden densamma som under 2009 (154 min), medan den har minskat med två minuter under både fredagar och söndagar. Under lördagar tittar den svenska TV-befolkningen 5 minuter mer på TV än under 2009.

Om du är som Svensson kommer du när du dör att ha tittat på teve i i sju år av ditt vuxna liv. Alla kommersiella kanaler är fyllda med reklam som påverkar dig att köpa saker du inte behöver. Det betyder att förutom den direkta tidsförlusten på sju år kommer du indirekt att arbeta ytterligare ett antal år för att ha råd med de saker som reklamen påverkat dig att köpa. Jag kan med säkerhet säga att genom att sluta titta på teve kommer du att få minst tio år av ditt liv tillbaka.

Vad skulle du göra om någon på din dödsbädd kom och sa “hej, vi hittade tio år extra åt dig i en garderob, men sen är det slut!”?

Stäng av teven och börja med att i stillhet fundera på vad ditt svar är på den frågan!

För lite inspiration kan ni titta på Clay Shirky.

(Det har varit ovanligt många besökare som hittat hit till bloggen de senaste dagarna. Jag hoppas ni finner något intressant att läsa och återkommer! Det är fantastiskt roligt med alla kommentarer ni skriver. Oavsett vad ni tycker är det intressant att höra hur ni resonerar.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: