Köpstoppsrapport – juli och augusti

av jstenling

Tiden går fort! Köpstoppet under semestern i juli förflöt utan större missöden. Vi höll oss mestadels hemmavid och spenderade dagarna antingen på gården eller stranden. Inga stora köpstoppsutmaningar där. Jag gick en runda på Clas Ohlson i Piteå och fick några  köpimpulser på helt meningslösa tekniksaker. Att låta bli var dock inget större problem. Under ett besök i Luleå drabbades jag av riktigt köpbegär. Dels fanns det snygga sneakers till kraftigt rabatterat pris, dels ankelstrumpor som är snygga när man har kortbyxor på sig. Jag stod emot och tänkte att om jag klarat mig utan det hittills så går det säkert en säsong till.

Sommaren betyder mycket tid för läsning vilket avspeglade sig på bloggen där det blev bokrecensioner för hela slanten. Jag skrev om oljan och samhället ur några olika infallsvinklar och avslutade mina serier om Lev enklare och Your money or your life.

I augusti vet jag inte riktigt vad som hände. Jag skolade in sonen på förskolan och började jobba. Några inlägg på bloggen blev det knappt. Jag annonserade dock skapandet av www.frivilligenkelhet.se som för övrigt nu fyllts på med det relevanta innehållet från den här bloggen. Framöver kommer inlägg relaterade till frivillig enkelhet att postas där och här blir det mer fokus på konsumtion, energi och miljö.

Nu är jag tillbaka i arbetsvardagen och jag tror inte att det blir något större problem att klara spurten fram till nyår. Jag har aldrig tröstshoppat när jag är stressad vilket förstås skulle kunna vara ett problem. Jag ska fundera på hur julklapparna ska lösas utan att jag gör undantag och köper till precis alla.

Undantag för mig under den sjunde och åttonde månaden

Kan inte komma på att jag gjort något undantag.

Undantag för familjen den sjunde och åttonde månaden

Presenter! Ständigt dessa presenter!

Prylbehov just nu

Min skäggtrimmer har lagt av igen. Ska se om den går att laga eller om det blir till att köpa en ny… Sen är jag lite sugen på att köpa ett nytt grafikkort till vår mediacenterdator för att kunna titta på HD-kanaler. Men det kan vänta, vi har bara SVT HD ändå. Strumporna fortsätter att gå sönder på löpande band…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: