Gore-tex i bränslecellen?

av jstenling

Forskare vid Monash University har gjort en bränslecell där de bytt ut platina mot gore-tex.

The same way as waste vapour is drawn out of this material to make hikers more comfortable to less prone to hypothermia, so it is able to ‘breathe’ oxygen into our fuel cell and into contact with the conductive plastic – Dr Winter-Jensen

Platina är en väldigt ovanlig och därför dyr metall som hittills använts i bränseceller.

The cost of the platinum component alone of current fuel cells for a small car with a 100kW electric engine is more than the total cost of an 100kW gasoline engine. Also current annual world production of platinum is only sufficient for about 3 million 100kW vehicles, less than one-twentieth of the current annual global production of vehicles.

Ett av problemen med väte som drivmedel i transportsystemet har varit att själva bränslecellen är enormt dyr att producera, bland annat på grund av platinabehovet. Det kvarstår fortfarande många problem att lösa vad gäller framställning, lagring och transport av väte, men om detta stämmer kanske ett av problemen kommit närmare sin lösning. Fortsättning följer!

Läs hela nyheten här. Nyheten uppsnappad hos Robert Rapier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: