Smakprov av Ubuntu Cola

av jstenling

image Jag fick två burkar med Ubuntu Cola skickad som varuprov till mig. Ubuntu är som en del kanske vet även namnet på en populär Linuxdistribution, men själva ordet är Zulu och symboliserar medmänsklighet och gemenskap. Ubuntu Cola är rättvisemärkt och innehåller rörsocker från odlingar i Malawi och Zambia där odlarna får en skälig ersättning.

Jag kan inte påstå att jag hade speciellt höga förhoppningar på smaken, men jag blev otroligt positivt överraskad. Om man ska försöka beskriva den skulle jag säga klassisk Coca-Cola fast lite mildare och med en hint av körsbär och vanilj.

Ubuntu Cola distribueras i Sverige av Saturnus beverages och finns bland annat att köpa hos kaffekedjan Barista.

4 kommentarer to “Smakprov av Ubuntu Cola”

  1. Jag gillar den också!
    Tycker den påminner om Coca Cola lime eller citron som fanns för ett par år sen.

  2. Jag blev störtförtjust i Ubuntu första gången jag smakade den! Fann den då på Barista i Malmö..Härligt att den börjar spridas uppåt i landet nu också 🙂

  3. Den finns ju även att köpa i vanliga matbutiker, som coop och ica. Tyvärr ofta något undangömd på hyllorna, men den finns där om man letar. =)

  4. Jag köpte Ubuntu i Stockholm för ca 10 månader sedan på Barista för 25 kr och jag tyckte faktiskt att den smakade så illa att jag hellre dricker vanligt vatten faktiskt.

    Men idén är ju bra mycket bättre än Coca Cola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: