Det rör på sig när det gäller oljan

av jstenling

Det har verkligen hänt något när det gäller oljan under våren. Från enstaka artiklar på enonomisidorna om det skenande oljepriset går det nu inte en dag utan att det publiceras artiklar med olika vinkel. Senast idag skriver DN om protester runt om i Europa mot de höga bensinpriserna. Långsamt, långsamt växer en insikt fram hos alltfler att tiden med billig olja kanske är förbi och att framtiden bär ännu högre priser i sitt sköte.

Insikten kommer att manifesteras på olika sätt: protester och krav på skattesänkningar, uppmaningar att spara, tryck på bilindustrin att ta fram bilar som drivs med alternativa drivmedel. Som med alla förändringar måste alla gå igenom förnekelsestadiumet först innan någon förändring kan komma till stånd. Det viktiga är att detta stadium blir så kort som möjligt så att vi snabbt kommer vidare och jobbar på konstruktiva lösningar istället.

Läs mer:
Gråt inte över dyr olja
Oljepriset över 135 dollar
Huggsexa hotar om olja på arktis
Allt fler flyr oljan
Peak oil

One Trackback to “Det rör på sig när det gäller oljan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: