Uppföljning: Syna dina dagliga ovanor

av jstenling

Efter förra veckans inlägg Syna dina dagliga ovanor fick jag ett brev av Jonas B i Umeå med lite tips om hur du kan ta kontrollen över tiden vid datorn. Nedan har jag sammanställt tipsen. Tack Jonas!

RescueTime
RescueTime är ett litet program som du installerar på din dator. Programmet följer vilka program du använder och vilka webbplatser du besöker och hur länge du gör det. Varje vecka får du en rapport som visar hur du spenderat tiden vid datorn. Jag har installerat programmet och ser fram emot resultatet med skräckblandad förtjusning.

Morning Coffee
Om du använder Firefox finns ett underbart tillägg som heter Morning Coffee. Du bestämmer vilka webbplatser du vill läsa varje dag eller vissa dagar i veckan. När du skrivit in detta i Morning Coffee räcker det med att klicka på kaffesymbolen så öppnas flikar för de webbplatser du valt att läsa. Med detta tillägg kan du bestämma vilka dagar du ska läsa en viss blogg eller hemsida. Många bloggar uppdateras inte dagligen och genom att använda Morning Coffee sparar du tid. (Om du inte använder RSS förstås…)

Remember the milk
En oerhört bra webbplats som bygger på GTD-principer (Getting Things Done). Med den kan du lättare fokusera på det du bör göra hemma eller det du har tänkt att göra. Ett bra sätt att göra listor och bestämma hur du vill jobba.

Våga köra offline
Använder Remember the milk som startsida, då ser du vad du ska fokusera på för dagen.

Tillämpa feng shui på surfningen och webbläsaren

  • Rensa i bokmärkena
  • Installera en ny webbläsare och ha färre bokmärken i den. Använd den nya för att undvika slösurfande.

One Comment to “Uppföljning: Syna dina dagliga ovanor”

  1. Jag har lagt till RescueTime nu både på jobbet och hemma. Riktigt roligt att se statistiken! Och programmet känns väl genomtänkt och väldigt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: