Köpstoppsrapport – juni

av jstenling

notbuying Nu har hälften av mitt köpstoppsår gått. Det är otroligt hur snabbt tiden går! Under juli kommer jag vara på semester tillsammans med familjen i Norrbotten. Det kan säkert leda till en del köpstoppsrelaterade incidenter, vi får se.

Under maj har jag fortsatt min serie om boken Your money or your life. Det har blivit mer inlägg om energi och olja vilket blir allt mer aktuellt i takt med att oljepriset stiger. Jag har fortsatt att skriva om konsumtion ur olika synvinklar. Slutligen hann jag börja ett arbete att försöka minska ner på vår sopmängd. Detta är pausat under semestern och återupptas i augusti igen. Lite videotips har det blivit och fler recensioner av ekorekobutiker.

Vi har fortsatt med kassaboken och jag har börjat förändra mitt köpbeteende efter att ha gjort månadstabellen för april och maj. Jag hade mycket minus i kategorierna utemat och har försökt minska ner på detta för att verkligen få valuta för pengarna de gånger jag äter ute. Matkostnaderna var också väldigt höga i maj vilket jag försökte åtgärda i juni genom att handla mer planerat och följa butikernas veckoerbjudanden. Genom detta minskade vi matkostnaden med 30 procent i juni jämfört med maj!

Anki hjälpte mig förbi mina problem med Bookmooch och jag har börjat lägga upp mina böcker och moocha sånt jag vill ha. Om du inte redan är en moochare tycker jag att du ska bli det!

I övrigt har köpstoppandet gått bra även under juni.

Undantag för mig under den sjätte månaden

Jag har inte behövt göra något undantag.

Undantag för familjen under den sjätte månaden

Jag har köpt en cykelhjälm till sonen. Sen har det blivit mycket presenter eftersom vi varit på två bröllop och en trettioårsfest! Jag köpte också en cykelpump på grund av att jag inte hittade vår gamla. Sen visade Annelie var den låg i förrådet, onödigt… Det har också blivit några sommarbyxor åt sonen på Stadsmissionen.

Prylbehov just nu

Det enda jag känner att jag skulle vilja köpa är några böcker. Jag försöker moocha till mig istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: